Leonardo bútorcsaládunk letisztult, a finom megjelenést képviselik. A minimalizmust érintve, a természetes fa organikus hatásával, annak eredeti, erdőt idéző formavilágával, merész, fémes elemekkel, szabálytalanul, patchwork-mintát idézően elhelyezett furnérlemezeivel ötvözi az otthonos, szolid, finoman lekerekített íveket.

A bútorcsoport tagjai egyszerre kellemesek, letisztultak, mégis részletgazdagok. A felületek árnyalatainak játéka (amelyet a rendkívül jó minőségű fa alapanyag jelenléte segít elő), a formák változatossága, de még a mozgó elemek is (legyen szó egy nagyobb ívben nyíló, vagy egy könnyen sikló, elegáns tolóajtóról, vagy belső, rejtett fiókról) sokszínűvé teszik e bútorokat.

Kimért elegancia

Alapvetően elmondhatjuk, hogy minden formában kimértséget képvisel ez a bútorcsalád. A tömör fa anyaga lehetővé teszi, hogy szép, minden négyzetcentiméteren változatos, mégis egybefüggő, szervesen egységes minta borítsa a bútorokat. A fa belső erezete, redőkre, barázdára emlékeztető felszíne olyan látványt kínál, amely csak a természetben - vagy természetes anyagokat magas szintű szakmaisággal való megmunkálás után - létezhet. A fa a természetben - oly sok egyéb dologgal a természetben - képes szélsőséges formákat felvenni. Innen is származik a Leonardo bútorok merészsége, egy-egy meglepő, kihívó formája, gesztusa.

Finom, merész, kihívó

A tervezés és megmunkálás folyamatai után azonban a természet részben képes úgymond megszelídülni: kimért ívek, lány felszínek, mély árnyalatok teszik a finom és megnyugtató hangulatot, amelyet a Leonardo bútorok - az erdő természetes illatán túl - áraszt magából.

A termékek eleganciája nem túlszabályozottságból vagy hagyománykövetésből, nem is erős fényességből származik. A minőségi alapanyag és gondos tervezés okosan, finoman ötvözi a természet erejét a bútor szabatosságával.

Így képes megalkotni a legmegfelelőbb helyet az étkezéshez, tároláshoz, olvasáshoz, beszélgetéshez, munkához.